Цьогоріч дуже багато дрібної цибулі. Це спричинить, напевно, зниження ціни на початку сезону, коли фермери продаватимуть її з поля, але потім, в довгостроковій перспективі ціна на цибулю буде висока.
Таку думку висловив комерційний директор «Ван Дайк Технікс» Андрій Марущак, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на SEEDS.
«На сьогодні по цибулі вимальовується дуже цікава ситуація. Проїхавши по деяких господарствах в різних регіонах, мушу констатувати що, наприклад, на Дніпропетровщині цибуля не набрала достатньої маси і не доросла. Спека. Навіть наявність крапельного зрошення не дала цибулі можливості вирости», – розповів спеціаліст.
Але так сталося з погодою не скрізь: якщо брати, наприклад, західні регіони, там все було гарно, а цибуля виросла якісна, велика, дозріла, з гарною врожайністю. Місцеві виробники будуть постачати її по гарній ціні як для фермера, і не дуже привабливій як для кінцевого споживача. Але ж масово у нас цибулю вирощують на Півдні, а не на Заході.
«Щодо ціни, можна прогнозувати, що цибуля від фермера буде по 20 гривень. Якісна цибуля, яка гарно зберігалася в професійному сховищі, в магазинах після Нового року, відповідно, буде дорожчою, десь до 30 гривень», – спрогнозував Андрій Марущак.