Головна Новини Ринок України За Закарпатті стартував сезон місцевої полуниці

За Закарпатті стартував сезон місцевої полуниці

Полуницю в Україні продають вже місяць або й більше, але вона імпортна – привезена з Іспанії чи Греції. Однак на Запкарпатті з’явилася вже перші місцеві ягоди, пише «ПроАгро Груп».

Щоправда, полуниця поки ще не грунтова, а вирощена у теплицях – переважно на Виноградівщині. Саме там розташовані потужні тепличні господарства і багато аграріїв спеціалізуються на ягідництві.

«На відкритому ґрунті ягоди ще не дозрівають. Фактично стартував тільки сезон тепличної полуниці. Але вона не менш смачна і вітамінна. Продаю ягоди по 120 гривень за кілограм. У найближчі тижні вартість може впасти до 100-80 гривень» – розповів пан Василь, який має власне невелике господарства.

У Хусті пані Ірина продає полуницю на ринку трохи дорожче – по 150 гривень за кілограм, адже привезла її з Виноградова, де придбала на гуртівні.

«Дешевше поки не буде, – стверджує вона. – Весна в нас затяжна, холодна, погода не надто сприятлива для рослинності, особливо ранніх ягід. Тим не менше, покупці є».

Однак попри все черги за полуницею у точках торгівлі поки не вишукуються. Покупці чекають на врожай грунтових ягід і зниження цін. Але якими вони будуть цього сезону – прогнози різняться. Хтось говорить про 50 гривень за кілограм на піку пропозиції, хтось про 25-30, але це за некондиційні ягоди, які продають на заморозку і на варення.

Джерело: «Карпатський об’єктив»

Перегляди: 76