Головна Новини Світові ринки Світові ціни на сільгосппродукцію у вересні впали через зростання запасів

Світові ціни на сільгосппродукцію у вересні впали через зростання запасів

У середині вересня 2018 року глобальні ціни на сільськогосподарські продукти харчування знизились через зростання запасів основних товарних груп.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу ФАО, Індекс цін на продовольчі товари знизився на 1,4% з серпня і зараз на 7,4% нижче його рівня ніж у вересні 2017 року.

Індекс цін ФАО на зерно знизився на 2,8% завдяки кукурудзі, оскільки очікування щодо дуже великого врожаю в Сполучених Штатах Америки знизили експортні котирування. Упродовж місяця також знижувались міжнародні ціни на рис та пшеницю, це, в першу чергу, пояснюється поточними стабільними продажами та пропозицією з Російської Федерації.

Індекс цін ФАО на овочі восьмий місяць поспіль знижується, опустившись на 2,3% до трирічного мінімуму. Ціни на пальмову олію зареєстрували найшвидший спад, оскільки великі запаси в основних країнах-експортерах впливали на цінові котирування, які зараз на 25 відсотків нижче рівня минулого року.

Індекс цін на молочні продукти ФАО знизився у вересні на 2,4%, продовжуючи тенденцію до зниження, тоді як Індекс цін ФАО на м”ясо незначно відхилився від уточненого значення за серпень.

Індекс цін на цукор ФАО на 21% нижче рівня вересня 2017 року, тоді як він зріс на 2,6% з серпня, оскільки поточні операції зі збирання врожаю в Бразилії, найбільшого в світі виробника та експортера, вказують на те, що умови посухи негативно вплинули на врожай цукрової тростини. Нетипові-мусонні опади в Індії та Індонезії також вплинули на підвищення міжнародних цін на цукор.

Перегляди: 0