Головна Новини Світові ринки Зміна клімату впливає на зменшення світового виробництва молока

Зміна клімату впливає на зменшення світового виробництва молока

Глобальне постачання молока сповільнюється у всьому світі. Винятком є лише Нова Зеландія, де спостерігаються майже незмінні ідеальні погодні умови.

Згідно з повідомленням Rabobank, протягом третього кварталу поточного року загальний обсяг постачання молока в 7 найбільших експортерах (ЄС, США, Нова Зеландія, Австралія, Бразилія, Аргентина та Уругвай) уповільнився. Це пов”язано головним чином з глобальним потемнінням та більш сухою погодою в Австралії та Європі. Здорожчання кормів має найбільший вплив на виробництво молока в Аргентині. Більш жорстка рентабельність для виробників молока у світі стає очевидною і продовжуватиметься й у 2019 році. Внаслідок того, що виробники продукції залежать від витрат, їх кількість невпинно зменшується в Австралії, Європі та США.

Основні тенденції на регіональному молочному ринку:

ЄС

Зростання виробництва молока в ЄС продовжувалось протягом 17 місяців, незважаючи на суху погоду. Ефект від погодних умов на доступність каналів відбуватиметься з 4 кварталу 2018 року.

Нова Зеландія

Сприятлива погода поки що забезпечила чудові умови для 2018/19 сезону. Але нові правила постачання кормів можуть виявитися складними для виробників молока в кінці сезону.

Китай

Зростання імпорту Китаю, як очікується, залишиться стійким у другій половині поточного року. Але неочікувана торгівельна війна накладає тінь на 2019 рік.

Південна Америка

Високі ціни на місцеве зерно впливають на рентабельність фермерів та обмежують зростання виробництва молока. Тим часом місцевий попит залишається крихким, оскільки рецесія Аргентини продовжується, і Бразилія чекає на загальні вибори у жовтні.

Австралія

Нестача кормів охопила молочний сектор і знищила будь-яку надію на стале відновлення виробництва молока в сезоні 2018/19.

Варто зазначити, що разом з тим Rabobank очікує, що сукупне глобальне постачання молока в основні експортні регіони зростатиме, хоч і виробництво в найближчі 12 місяців буде підніматися дуже скромно, що відповідає тенденціям споживання.

Перегляди: 21