Головна Новини Світові ринки На 66 000 фермах більше 4 млн. корів виробляє до 33 млн.тонн молока...

На 66 000 фермах більше 4 млн. корів виробляє до 33 млн.тонн молока в рік: цікаві цифри та факти про німецьку молочку

Виробництво молока є найважливішою галуззю тваринництва у німецькому сільському господарстві. За даними Інституту Тюнен, у минулому році було вироблено 32,7 млн.тонн молока приблизно в 66 000 фермерських господарствах, на яких доглядається 4,2 млн. корів. Проте, на відміну від кількості виробленого молока, кількість господарств неухильно зменшувалась. Якщо порівнювати з 1999 роком, то в 2017 році вже було менше половини від раніше існуючих ферм.

Це при тому, що виробництво молока є найважливішою галуззю тваринництва в Німеччині та закриває 20 відсотків виробничої діяльності сільського господарства країни.

Варто зазначити, що концентрація ферм дуже відрізняється в залежності від місця розташування та наявності там достатніх площ пасовищ. Так, в Баварії зосереджено майже половину всіх корівників країни. Кількість корів на фермах дуже відрізняється: від менш як 10 та до понад 1 000 тварин. Для виробництва молока заводяться різні породи з високою здатністю давати молоко, а також худобу подвійного призначення, які дають молоко і мають високу м”ясопродуктивність. 60 відсотків корів Німеччини – це класична молочна порода.

Як повідомляє ПроАгро з посиланням на німецьку агенцію agrarheute, внаслідок посухи в 2018 році та нестачі кормів вже очевидно, що виробництво молока взимку 2018/2019 роках зменшиться.

Перегляди: 0