Головна Новини Світові ринки У 2021 році США встановили новий рекорд з експорту агропродовольчої продукції

У 2021 році США встановили новий рекорд з експорту агропродовольчої продукції

food

Згідно з даними Міністерства торгівлі США, в 2021 році обсяг експорту сільськогосподарської та харчової продукції з США склав 177 млрд доларів, що на 18% перевищило показник 2020 року і на 14,6% перевершило попередній рекорд, встановлений в 2014 році.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на World-Grain.

“Ці рекордні показники торгівлі демонструють, що сільське господарство США неймовірно стійке, оскільки воно продовжує поставляти високоякісні, конкурентоспроможні агропродовольчі товари споживачам по всьому світу, і що програма адміністрації Байдена-Харріс працює на благо американських фермерів і виробників”, – сказав міністр сільського господарства США Том Вілсак.

“Це серйозний поштовх для економіки в цілому, і особливо для наших сільських громад, оскільки експорт сільськогосподарської продукції стимулює місцеву економічну активність, допомагає зберегти нашу конкурентоспроможність на світовому ринку, підтримує прибуток виробників і більше 1,3 мільйона робочих місць на фермах і в суміжних галузях, таких як харчова промисловість і транспорт”, – додав чиновник.

Всі 10 найбільших експортних ринків для США показали зростання в 2021 році, а шість з них встановили нові рекорди з імпорту. У число цих ринків входять Китай, Мексика, Канада, Південна Корея, Філіппіни і Колумбія.

Китай став головним експортним напрямком з обсягом закупівель в 33 млрд доларів, що на 25% більше, ніж роком раніше. За ним слідує Мексика з рекордними 25,5 млрд доларів, що на 39% більше.

Перегляди: 6