Головна Прогноз виробництва сільськогосподарських культур в Україні в 2019/20 МР станом на 01.07.2019...

    Прогноз виробництва сільськогосподарських культур в Україні в 2019/20 МР станом на 01.07.2019 року

    Аналітики ProAgro Group оновили свій прогноз виробництва основних с/г культур в Україні на 2019/20 маркетинговий рік, збільшивши оцінку майбутнього врожаю зерна 1,23 млн тонн до 72,55 млн тонн.

    Варто зазначити, що таке збільшення стало можливим через покращення прогнозу виробництва кукурудзи до 34,5 млн тонн за рахунок збільшення її врожайності на 4 ц/га або на 5,8%. Наразі, поточні погодні умови дають підстави розраховувати на вищий за середньорічний потенціал цієї культури у 2019 році. Водночас, ми поки не бачимо підстав сподіватись на минулорічну рекордно високу врожайність кукурудзи на рівні 78,1 ц/га, оскільки попереду ще більше ніж 2 місяці вистигання і погода може внести свої корективи.

    Спекотна погода яка тривала протягом цілого червня на території нашої країни негативно вплинула на майбутній потенціал ранніх зернових. Через рекордно високі температури особливо постраждали східні, південні та частково центральні області. Саме це стало причиною зниження нами оцінки врожайності для пшениці та озимого ячменю. Врожайність ярого ячменю була залишена на попередньому рівні, оскільки 53% посівів цієї культури припадають на зону Лісостепу та Полісся, з яких до постраждалих від посухи варто віднести лише Харківську область.

    Червнева спека також стала причиною зниження прогнозу виробництва ріпаку через зменшення його потенціалу. Для пізніх олійних культур прогноз майбутньої врожайності навпаки було збільшено.

    Перегляди: 0