Головна - пояснення до розділів 10-12

    – пояснення до розділів 10-12

    10 Виробництво харчових продуктів

    Цей розділ включає діяльність із перероблення продукції сільського, лісового та рибного господарства для виробництва харчових продуктів, готових кормів для тварин, а також виробництва різних проміжних продуктів, що не є безпосередньо харчовими. Ця діяльність зазвичай так чи інакше пов”язана із виробництвом побічної продукції різної вартості (наприклад, шкур, які одержують у процесі забою худоби, або макухи як продукту виробництва олії).

    У цьому розділі виробництво харчових продуктів розподілене за видами виготовленої продукції: виробництво м’ясних, рибних продуктів, перероблення фруктів та овочів, виробництво олії та жирів, молочних продуктів, перероблення зерна, виробництво кормів для тварин та інших харчових продуктів. Виробництво може здійснюватися за власний рахунок, а також на користь третіх осіб, наприклад приватний забій худоби.

    Цей розділ не включає приготування їжі для безпосереднього вживання на місці, наприклад у ресторанах.

    Переробними вважаються підприємства, які продають власну продукцію у власному магазині (наприклад, хлібопекарні, кондитерські, ковбасні лавки тощо). Проте якщо перероблення є мінімальним і не призводить до суттєвої трансформації кінцевої продукції, то такі одиниці класифікують у сфері оптової та роздрібної торгівлі (секція G).

    Приготування їжі для негайного споживання на місці їх виготовлення відноситься до розділу 56 „Діяльність із забезпечення стравами та напоями”.

    Виробництво готових кормів для тварин з відходів боєнь класифікують у групі 10.9. Перероблення відходів виробництва харчових продуктів і напоїв у вторинну сировину класифікують у групі 38.3, а знищення відходів харчових продуктів і напоїв – у класі 38.21.

    10.1 Виробництво м”яса та м”ясних продуктів

    10.11 Виробництво м”яса

    Цей клас включає:

    • забій худоби, оброблення та фасування м”яса: яловичини, свинини, баранини, кролятини, верблюжатини тощо
    • виробництво свіжого, охолодженого або замороженого м”яса в тушах
    • виробництво свіжого, охолодженого або замороженого м”яса у відрубах

    Цей клас також включає:

    • забій і перероблення китів на суші або на спеціалізованих суднах
    • одержування та первинне оброблення сирих шкур сільськогосподарських тварин (крім свинячих), отриманих від забою
    • витоплювання смальцю та інших їстівних жирів тваринного походження
    • перероблення харчових субпродуктів тварин
    • одержування щипаної вовни
    • перероблення відходів, отриманих з боєнь, виробництво кісткового борошна
    • одержування щетини свиней

    Цей клас не включає:

    • витоплювання жиру свійської птиці, див. 10.12
    • пакування м”яса за винагороду або на основі контракту, див. 82.92
    • одержування та первинне оброблення сирої шкури свиней, див. 01.49
    • виробництво м’ясних продуктів, ковбасних виробів та м’ясних напівфабрикатів, див. 10.13
    • дублення шкур та оздоблення шкіри, див. 15.11

    10.12 Виробництво м”яса свійської птиці

    Цей клас включає:

    • забій, оброблення та фасування м”яса свійської птиці
    • виробництво свіжого, охолодженого або замороженого м”яса (тушки та окремі частини тушок)
    • витоплювання жиру свійської птиці

    Цей клас також включає:

    • одержування пір”я та пуху свійської птиці

    Цей клас не включає:

    • пакування м”яса за винагороду або на основі контракту, див. 82.92
    • пакування м”яса за рахунок підприємств оптової торгівлі, див. 46.32
    • забій та підготовку м’яса кролів та подібних тварин, див. 10.11

    10.13 Виробництво м”ясних продуктів

    Цей клас включає:

    • виробництво сушеного, соленого, копченого м”яса
    • виробництво м”ясопродуктів:
      • ковбас, салямі, кров”яної ковбаси, сервелату, булонської копченої ковбаси, паштетів, рулетів, вареної шинки тощо

    Цей клас також включає:

    • виробництво м’ясного борошна
    • виробництво м’ясних консервів

    Цей клас не включає:

    • виробництво готових заморожених блюд з м”яса та птиці, див. 10.85
    • виробництво заготовок м”ясних супів, див. 10.89
    • оптову торгівлю м”ясом, див. 46.32
    • пакування м”яса за винагороду або на основі контракту, див. 82.92
    • виробництво екстрактів і соків з м’яса, риби, ракоподібних і молюсків, див. 10.89

    10.2 Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків

    10.20 Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків

    Цей клас включає:

    • перероблення риби, ракоподібних і молюсків: заморожування, глибоке заморожування, сушіння, теплове перероблення, копчення, соління, вимочування в розсолі, консервування в герметичній тарі тощо
    • виробництво продуктів з риби, ракоподібних і молюсків: рибного філе, молочка, ікри, замінників ікри тощо
    • виробництво рибних продуктів для вживання в їжу людьми або для годування тварин
    • виробництво непридатних для вживання в їжу людьми борошна та розчинних речовин з риби та інших водних тварин

    Цей клас також включає:

    • діяльність суден, які здійснюють виключно перероблення та консервування риби й морепродуктів, але не здійснюють вилов риби
    • перероблення морських водоростей

    Цей клас не включає:

    • перероблення та консервування риби на борту риболовних суден, див. 03.11
    • перероблення м”яса китів на суші або на спеціалізованих суднах, див. 10.11
    • виробництво риб’ячого жиру та масел з морських ссавців, див. 10.41
    • виробництво готових заморожених рибних страв, див. 10.85
    • виробництво заготовок рибних супів, див. 10.89

    10.3 Перероблення та консервування фруктів і овочів

    10.31 Перероблення та консервування картоплі

    Цей клас включає:

    • перероблення та консервування картоплі:
      • виробництво обробленої замороженої картоплі
      • виробництво сухого картопляного пюре
      • виробництво закусочних продуктів з картоплі
      • виробництво картопляних чіпсів
      • виробництво картопляного борошна дрібного та грубого помелу

    Цей клас також включає:

    • промислове (механічне) очищення картоплі

    Цей підклас не включає:

    • виробництво продуктів з картоплі для немовлят і малюків, див. 10.86

    10.32 Виробництво фруктових і овочевих соків

    Цей клас включає:

    • виробництво фруктових і овочевих соків, натуральних, купажованих

    Цей клас також включає:

    • виробництво концентратів зі свіжих фруктів і овочів

    10.39 Інші види перероблення та консервування фруктів і овочів

    Цей клас включає:

    • виробництво продуктів, що містять переважно фрукти або овочі, крім готових заморожених або консервованих блюд
    • консервування фруктів, горіхів та овочів, у т.ч. грибів: заморожування, сушіння, вимочування в олії або оцті, консервування в герметичній тарі тощо
    • виробництво харчових продуктів з фруктів або овочів
    • виробництво джемів, мармеладу, желе, варення тощо
    • обсмажування горіхів
    • виробництво горіхової пасти та інших харчових продуктів з горіхів

    Цей клас також включає:

    • виробництво готових харчових продуктів нетривалого зберігання з фруктів та овочів, таких як:
      • салати; запаковані салатні суміші
      • очищені або нарізані овочі
      • тофу (соєвий сир)
    • обсмажування та фасування насіння соняшника

    Цей клас не включає:

    • виробництво фруктових і овочевих соків, див. 10.32
    • виробництво борошна дрібного або грубого помелу із сушених бобових культур, див. 10.61
    • виробництво глазурованих у цукрі фруктів та горіхів, див. 10.82
    • виробництво готових овочевих блюд, див. 10.85
    • виробництво штучних концентратів, див. 10.89
    • виробництво консервів для малюків, див. 10.86

    10.4 Виробництво олії та тваринних жирів

    Ця група включає виробництво неочищених і очищених рослинних і тваринних олії та жирів, крім витоплювання або очищення свинячого сала та інших їстівних жирів тваринного походження.

    10.41 Виробництво олії та тваринних жирів

    Цей клас включає:

    • виробництво нерафінованої рослинної олії: оливкової, соєвої, пальмової, соняшникової, сафлорової, бавовняної, ріпакової, гірчичної, лляної тощо
    • виробництво незнежиреного борошна та шроту з насіння олійних культур, горіхів або кісточкових олійних культур (мигдалю)
    • виробництво рафінованої рослинної олії: оливкової, соєвої тощо
    • перероблення рослинної олії: перегонку, кип”ятіння, дегідрацію, гідрогенізацію тощо

    Цей клас також включає:

    • виробництво неїстівних тваринних олій і жирів
    • виробництво риб”ячого жиру та жиру морських ссавців
    • одержування бавовняного лінту, макухи та інших відходів виробництва рослинних олій

    Цей клас не включає:

    • витоплювання й очищення смальцю та інших їстівних жирів тваринного походження, див. 10.11
    • виробництво маргарину, див. 10.42
    • вологий помел кукурудзи, див. 10.62
    • виробництво кукурудзяної олії, див. 10.62
    • виробництво ефірних олій, див. 20.53
    • хімічне очищення олій та жирів, див. 20.59
    • виробництво масла з коров’ячого молока, топленого масла (молочного жиру), див. 10.51

    10.42 Виробництво маргарину і подібних харчових жирів

    Цей клас включає:

    • виробництво маргарину
    • виробництво сумішей молочного та рослинних жирів, в яких частка молочного жиру складає менше 25%, та пастоподібних продуктів
    • виробництво змішаних кулінарних жирів

    Цей підклас не включає:

    • виробництво масла з коров”ячого молока, топленого масла (молочного жиру), див. 10.51
    • виробництво майонезу, див. 10.84
    • виробництво спредів і сумішей молочного та рослинних жирів, у яких частка молочного жиру складає не менше 25%, див. 10.89

    10.5 Виробництво молочних продуктів

    10.51 Перероблення молока, виробництво масла та сиру

    Цей клас включає:

    • виробництво незбираного молока визначеної жирності, пастеризованого, стерилізованого, гомогенізованого, топленого
    • виробництво напоїв на основі молока (кефіру, ряжанки тощо)
    • виробництво вершків з незбираного молока, пастеризованого, стерилізованого та гомогенізованого
    • виробництво сухого молока та згущеного молока з цукром або без цукру
    • виробництво молока та вершків у твердій формі
    • виробництво вершкового масла з коров”ячого молока і топленого масла (молочного жиру)
    • виробництво йогурту
    • виробництво твердого та м’якого сиру
    • виробництво сироватки
    • виробництво казеїну та лактози
    • виробництво інших молочних продуктів

    Цей клас також включає:

    • виробництво молочних пастоподібних продуктів (крім спредів)
    • виробництво сметани

    Цей клас не включає:

    • одержування сирого коров”ячого молока, див. 01.41
    • одержування сирого молока овець, кіз, кобил, ослиць, верблюдиць тощо, див. 01.43, 01.44, 01.45
    • виробництво замінників молока чи сиру, див. 10.89
    • закупівлю, очищення, охолодження та теплове оброблення молока для подальшої його реалізації молокопереробним підприємствам, див. 46.33
    • виробництво спредів та сумішей молочного та рослинних жирів, у яких частка молочного жиру складає не менше ніж 25%, див. 10.89
    • виробництво маргарину й аналогічних пастоподібних продуктів, сумішей молочного та рослинних жирів, у яких частка молочного жиру складає менше 25%, див. 10.42
    • виробництво сухих молочних сумішей і молочних консервів для немовлят і малюків, див. 10.86

    10.52 Виробництво морозива

    Цей клас включає:

    • виробництво морозива та іншого харчового льоду, такого як шербет (десерт з фруктів із льодом та цукром)

    Цей клас не включає:

    • діяльність кафе-морозиво, див. 56.10

    10.6 Виробництво продуктів борошномельно-круп”яної промисловості, крохмалів та крохмальних продуктів

    Ця група включає виробництво борошна та круп із зернових або овочевих культур, подрібнення, очищення та полірування рису, а також виробництво борошняних сумішей або тіста з цих продуктів.

    Ця група також включає вологий помел кукурудзи та овочів і виробництво крохмалю та крохмальних продуктів

    10.61 Виробництво продуктів борошномельно-круп”яної промисловості

    Цей клас включає:

    • помел зерна: виробництво борошна, круп, висівок або гранул із пшениці, жита, вівса, кукурудзи або інших зернових
    • помел рису: виробництво лущеного, обрушеного, полірованого, шліфованого, пареного рису; виробництво рисового борошна
    • помел овочів: виробництво борошна та круп із сушених бобових культур, коренеплодів або бульбоплодів або з їстівних горіхів
    • виробництво сухих зернових сніданків
    • виробництво борошняних сумішей та готових борошняних сумішей і тіста для випікання хлібобулочних виробів, тортів, тістечок, пирогів, бісквітів, печива, млинців

    Цей клас також включає:

    • одержування висівок та інших залишків перероблення зернових культур
    • обсмажування та фасування зерна кукурудзи

    Цей клас не включає:

    • виробництво картопляного борошна дрібного та грубого помелу, див. 10.31
    • вологий помел кукурудзи, див. 10.62

    10.62 Виробництво крохмалів та крохмальних продуктів

    Цей клас включає:

    • виробництво крохмалів з рису, картоплі, кукурудзи тощо
    • вологий помел кукурудзи
    • виробництво глюкози, сиропу глюкози, мальтози, інуліну тощо
    • виробництво клейковини (глютену)
    • виробництво тапіоки та її замінників, виготовлених із крохмалю
    • виробництво кукурудзяної олії
    • виробництво фруктози та сиропу із фруктози

    Цей клас не включає:

    • виробництво лактози (молочного цукру), див. 10.51
    • виробництво цукру з цукрового буряку або цукрової тростини, див. 10.81
    • виробництво карамельного кульору, див. 10.89
    • виробництво штучного меду, див. 10.89

    10.7 Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів

    Ця група включає виготовлення хлібобулочних виробів, макаронів, локшини та подібних виробів.

    10.71 Виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання

    Цей клас включає:

    • виробництво хлібобулочних виробів:
      • хліба та булочок
      • тортів, тістечок, пирогів, бісквітів, фруктових тістечок, млинців, вафель тощо нетривалого зберігання

    Цей клас не включає:

    • виробництво хлібобулочних виробів тривалого зберігання (сухарів, печива, соломки, пирогів, тістечок тощо), див. 10.72
    • виробництво макаронних виробів, у т.ч. з начинкою, див. 10.73
    • випікання хлібобулочних виробів у ресторанах, кафе тощо для їх негайного споживання на місці, див. розділ 56

    10.72 Виробництво сухарів і сухого печива; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання

    Цей клас включає:

    • виробництво сухарів, сухого печива, соломки, вафель, пряників, бубликів, сушки та інших хлібобулочних виробів тривалого зберігання
    • виробництво тортів, тістечок, пирогів і бісквітів тривалого зберігання
    • виробництво закусочних продуктів (печива, крекерів, кренделів тощо), солодких або солоних

    Цей клас також включає:

    • виробництво тістечок, печива та інших борошняних кондитерських виробів із вмістом соєвого молока

    Цей клас не включає:

    • виробництво закусочних продуктів з картоплі, див. 10.31
    • виробництво борошняних кондитерських виробів нетривалого зберігання, див. 10.71

    10.73 Виробництво макаронних виробів та подібних борошняних виробів

    Цей клас включає:

    • виробництво макаронних виробів, таких як макарони та локшина, без начинки, відварених або не відварених
    • виробництво кускусу
    • виробництво консервованих або заморожених макаронних виробів

    Цей клас не включає:

    • виробництво макаронних виробів із начинкою, відварених або не відварених (пельменів, вареників тощо), див. 10.85
    • виробництво готових страв з кускусу, див. 10.85
    • виробництво заготовок супів з макаронами, див. 10.89

    10.8 Виробництво інших харчових продуктів

    Ця група включає виробництво цукру та цукрових кондитерських виробів, готової їжі та страв, кави, чаю, спецій, а також швидкопсувних і специфічних харчових продуктів.

    10.81 Виробництво цукру

    Цей клас включає:

    • виробництво, у т.ч. рафінацію, цукру (сахарози) та замінників цукру із соку цукрової тростини, цукрового буряку, клена та пальми
    • виробництво цукрового сиропу
    • одержування меляси
    • виробництво кленового сиропу та кленового цукру

    Цей клас не включає:

    • виробництво глюкози, сиропу глюкози, мальтози, див. 10.62

    10.82 Виробництво какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів

    Цей клас включає:

    • виробництво какао-порошку, какао-масла, какао-жиру, какао-пасти
    • виробництво шоколаду та шоколадних кондитерських виробів
    • виробництво цукрових кондитерських виробів: карамелі, нуги, помадки, білого шоколаду
    • виробництво жувальної гумки
    • виробництво глазурованих, зацукрованих фруктів, плодів, горіхів, шкірки плодів та інших частин рослин
    • виробництво драже і пастилок

    Цей клас також включає:

    • виробництво халви

    Цей клас не включає:

    • виробництво цукрової сахарози, див. 10.81

    10.83 Виробництво чаю та кави

    Цей клас включає:

    • вилучення кофеїну з кави, смаження зерен кави
    • виробництво продуктів з кави:
      • меленої кави
      • розчинної кави
      • екстрактів і концентратів із кави
    • виробництво замінників кави
    • купажування чаю та мате
    • виробництво екстрактів на основі чаю та мате
    • фасування чаю в паковання масою не більше 3 кг для роздрібного продажу, у т.ч. у чайні пакетики

    Цей клас також включає:

    • виробництво трав”яних настоянок із м”яти, вербени, ромашки, шипшини тощо

    Цей клас не включає:

    • виробництво інуліну, див. 10.62
    • виробництво спирту, пива, вин і безалкогольних напоїв, див. розділ 11
    • підготування рослинної продукції для використання у фармакології, див. 21.20

    10.84 Виробництво прянощів і приправ

    Цей клас включає:

    • виробництво спецій, соусів і приправ:
      • майонезу
      • гірчичного борошна грубого і дрібного помелу
      • готової гірчиці тощо
    • виробництво оцту

    Цей клас також включає:

    • виробництво солі, придатної для споживання людьми (наприклад, йодованої солі), неденатурованої солі, придатної для безпосереднього побутового чи промислового використання (наприклад, як приправи чи консерванту для харчових продуктів)
    • виробництво сумішей прянощів і сумішей приправ

    Цей клас не включає:

    • вирощування пряних культур, див. 01.28
    • добування та виробництво солі або окремі операції, що виконуються без мети одержування кухонної солі, придатної для споживання людьми), див. 08.93

    10.85 Виробництво готової їжі та страв

    Цей клас включає виробництво готових (приготованих, приправлених і зварених) їжі та страв. Ці продукти виготовлені для тривалого зберігання в замороженому або консервованому вигляді, вони зазвичай упаковані та мають етикетку для їх перепродажу, таким чином,

    Цей клас не включає приготування їжі для споживання на місці, наприклад, як у ресторанах. Зазначені страви містять принаймні два інгредієнти (крім спецій тощо).

    Цей клас включає:

    • виробництво м”ясних страв або страв із м”яса свійської птиці
    • виробництво рибних страв, у т.ч. рибу, смажену із картоплею
    • виробництво овочевих страв
    • виробництво замороженої піци або піци, підготовленої для її зберігання в інший спосіб

    Цей клас також включає:

    • виробництво страв місцевої та національної кухні
    • виробництво готових заморожених рибних страв

    Цей клас не включає:

    • виробництво харчових продуктів нетривалого зберігання або харчових продуктів, які містять менше двох компонентів, див. відповідний клас у розділі 10
    • виробництво готових швидкопсувних харчових продуктів, див. 10.89
    • роздрібну торгівлю готовою їжею та стравами в магазинах, див. 47.11, 47.29
    • оптову торгівлю готовою їжею та стравами, див. 46.38
    • діяльність із постачання харчових продуктів на замовлення, див. 56.29

    10.86 Виробництво дитячого харчування та дієтичних харчових продуктів

    Цей клас включає:

    • виробництво харчових продуктів, які використовують для спеціальних дієт:
      • дитячих молочних сумішей
      • додаткових молочних та інших харчових продуктів, фруктових, овочевих, молочних, м’ясних консервів
      • харчових продуктів для дітей молодшого віку
      • низькоенергетичних продуктів та продуктів зі зниженою калорійністю, призначених для контролю за вагою
      • дієтичних харчових продуктів спеціального медичного призначення
      • харчових продуктів, що не містять солі або із низьким вмістом дієтичної солі
      • харчових продуктів, що не містять глютену
      • харчових продуктів для осіб, які мають велике фізичне навантаження, зокрема для спортсменів
      • харчових продуктів для осіб, які страждають на порушення метаболізму вуглеводнів (діабетиків)

    10.89 Виробництво інших харчових продуктів, н.в.і.у.

    Цей клас включає:

    • виробництво супів і бульйонів (порошкоподібних, у кубиках тощо)
    • виробництво штучного меду та карамелі (карамельного кульору)
    • виробництво готових швидкопсувних харчових продуктів, таких як:
      • бутерброди
      • свіжа піца (напівфабрикат)
    • виробництво харчових добавок та інших харчових продуктів, н.в.і.г.

    Цей клас також включає:

    • виробництво дріжджів (включаючи кормові)
    • виробництво екстрактів і соків з м”яса, риби, ракоподібних або молюсків
    • виробництво замінників молока та сиру з сировини нетваринного походження (наприклад, з сої)
    • виробництво молочних коктейлів із вмістом соєвого молока
    • виробництво яєчних продуктів, яєчного альбуміну, яєчного порошку
    • виробництво штучних концентратів
    • виробництво екстрактів хмелю, солоду тощо
    • виробництво екстрактів рослинних і згущувачів харчових тощо
    • виробництво цукрових сиропів, призначених для приготування лимонадів та інших напоїв
    • виробництво спредів і сумішей молочного та рослинних жирів, у яких частка молочного жиру складає не менше 25%

    Цей клас не включає:

    • виробництво готових швидкопсувних харчових продуктів з фруктів та овочів, див. 10.39
    • виробництво замороженої піци, див. 10.85
    • виробництво спирту, пива, вин і безалкогольних напоїв, див. розділ 11
    • виробництво маргарину й аналогічних пастоподібних продуктів, сумішей молочного та рослинних жирів, у яких частка молочного жиру складає менше 25%, див. 10.42

    10.9 Виробництво готових кормів для тварин

    10.91 Виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах

    Цей клас включає:

    • виробництво готових кормів для сільськогосподарських тварин, у т.ч. концентрованих кормів і кормових добавок
    • приготування незбалансованих (однокомпонентних) кормів для сільськогосподарських тварин

    Цей клас також включає:

    • перероблення відходів забою тварин для виробництва кормів для тварин

    Цей клас не включає:

    • виробництво рибного борошна для годування тварин, див. 10.20
    • одержування макухи з насіння олійних культур, див. 10.41
    • одержування побічної продукції, яку використовують без спеціального оброблення як корм для тварин, наприклад, насіння олійних культур (див. 10.41), подрібнених залишків зерен (див. 10.61) тощо
    • виробництво кормових дріжджів, див. 10.89

    10.92 Виробництво готових кормів для домашніх тварин

    Цей клас включає:

    • виробництво готових кормів для домашніх тварин, у т.ч. собак, кішок, птахів, рибок тощо

    Цей клас також включає:

    • перероблення відходів забою тварин для виробництва кормів для домашніх тварин

    Цей клас не включає:

    • виробництво рибного борошна для годування тварин, див. 10.20
    • одержування макухи з насіння олійних культур, див. 10.41
    • одержування побічної продукції, яку використовують без спеціального оброблення як корм для тварин, наприклад, насіння олійних культур (див. 10.41), подрібнених залишків зерен (див. 10.61) тощо

    11 Виробництво напоїв

    Цей розділ включає виробництво безалкогольних напоїв і мінеральних вод, виробництво алкогольних напоїв, переважно методом ферментації, пива та вина, а також виробництво дистильованих алкогольних напоїв

    Цей розділ не включає:

    • виробництво фруктових і овочевих соків, див. 10.32
    • виробництво молочних напоїв, див. 10.51
    • виробництво кави, чаю та мате, див. 10.83

    11.1 Виробництво напоїв

    11.2 Дистиляція, ректифікація та змішування спиртних напоїв

    Цей клас включає:

    • виробництво дистильованих питних алкогольних напоїв: віскі, бренді, джину, лікеру, кальвадосу тощо
    • виробництво напоїв, змішаних із дистильованими алкогольними напоями
    • змішування дистильованих спиртів (чи спиртних напоїв)
    • виробництво нейтральних спиртів (чи спиртних напоїв)

    Цей клас також включає:

    • виробництво неденатурованого етилового спирту з вмістом спирту менше 80об. %.

    Цей клас не включає:

    • виробництво недистильованих алкогольних напоїв, див. 11.02 – 11.06
    • виробництво синтетичного етилового спирту, див. 20.14
    • виробництво етилового спирту з ферментованих матеріалів, див. 20.14
    • розлив у пляшки та етикетування, див. 46.34 (якщо це частина оптової торгівлі) та 82.92 (якщо процес здійснюється за винагороду або на основі контракту)

    11.3 Виробництво виноградних вин

    Цей клас включає:

    • виробництво вин
    • виробництво ігристих вин
    • виробництво вин із концентрованого виноградного сусла

    Цей клас також включає:

    • змішування, очищення та розлив вина в пляшки
    • виробництво безалкогольних або слабоалкогольних вин

    Цей клас не включає:

    • розлив у пляшки та етикетування, див. 46.34 (якщо це частина оптової торгівлі) та 82.92 (якщо процес здійснюється за винагороду або на основі контракту)

    11.4 Виробництво сидру та інших плодово-ягідних вин

    Цей клас включає:

    • виробництво ферментованих, але недистильованих алкогольних напоїв: саке, сидру, пері (сидру грушевого) та інших плодово-ягідних вин

    Цей клас також включає:

    • виробництво медовухи та змішаних напоїв, які містять плодово-ягідні вина

    Цей клас не включає:

    • розлив у пляшки та етикетування, див. 46.34 (якщо це частина оптової торгівлі) та 82.92 (якщо процес здійснюється за винагороду або на основі контракту)

    11.5 Виробництво інших недистильованих напоїв із зброджуваних продуктів

    Цей клас включає:

    • виробництво вермуту та інших подібних вин

    Цей клас не включає:

    • розлив у пляшки та етикетування, див. 46.34 (якщо це частина оптової торгівлі) та 82.92 (якщо процес здійснюється за винагороду або на основі контракту)

    11.6 Виробництво пива

    Цей клас включає:

    • виробництво солодових напоїв, таких як пиво, ель, портер і стаут

    Цей клас також включає:

    • виробництво слабоалкогольного та безалкогольного пива

    Цей підклас не включає:

    • виробництво екстракту солоду, див. 10.89
    • виробництво солоду, див. 11.06

    11.7 Виробництво солоду

    11.8 Виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки

    Цей клас включає виробництво безалкогольних напоїв (крім безалкогольних пива та вина):

    • виробництво природних мінеральних вод та інших вод із джерел і свердловин, розлитих у пляшки
    • виробництво безалкогольних напоїв:
      • безалкогольних ароматизованих і підсолоджених напоїв: лимонаду, оранжаду, коли, фруктових напоїв, тоніків тощо

    Цей клас також включає:

    • виробництво квасу
    • виробництво льоду та снігу, тобто натурального снігу та льоду, а також штучно замороженої води

    Цей клас не включає:

    • виробництво фруктових і овочевих соків, див. 10.32
    • виробництво молочних напоїв, див. 10.51
    • виробництво кави, чаю та мате, див. 10.83
    • виробництво алкогольних напоїв, див. 11.01, 11.02, 11.03, 11.04, 11.05
    • виробництво безалкогольного вина, див. 11.02
    • виробництво безалкогольного пива, див. 11.05
    • виробництво харчового льоду, див. 10.52, виробництво “сухої вугільної кислоти” чи “сухого льоду” (тобто твердого двооксиду вуглецю), див. 35.30
    • розлив у пляшки та етикетування, див. 46.34 (якщо це частина оптової торгівлі) та 82.92 (якщо процес здійснюється за винагороду або на основі контракту)
    • виробництво цукрових ароматизованих (фруктових та інших) сиропів (див. 10.89)

    12 Виробництво тютюнових виробів

    Цей розділ включає перероблення сільськогосподарської продукції (тютюну) та виробництво тютюнових виробів, призначених для кінцевого споживання.

    12.0 Виробництво тютюнових виробів

    12.1 Виробництво тютюнових виробів

    Цей клас включає:

    • виробництво тютюнових виробів та їх замінників: сигарет, сигар, люлькового тютюну, жувального та нюхального тютюну
    • виробництво “гомогенізованого” або “відновленого” тютюну

    Цей клас також включає:

    • видалення черешків і повторне сушіння тютюну

    Цей клас не включає:

    • вирощування та первинне оброблення тютюну, див. 01.15, 01.63
    Перегляди: 0