Головна Новини Ринок України До Нового року державні лісгоспи поставлять на ринок півмільйона ялинок

До Нового року державні лісгоспи поставлять на ринок півмільйона ялинок

Попри популярність, яку набирають штучні ялинки, чимало українців на Новий рік прикрасять свої оселі живими деревцями. До свят державні лісгоспи поставлять на ринок 500 тисяч ялинок і сосен.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.

“На новорічні свята продаватимуть сосну звичайну, сосну Палласа (кримську), ялинку європейську, ялинку білу (ялицю). Середня ціна деревця – 75 грн. Ціни по регіонах відрізняються. Якщо взяти обласні центри, то найдешевші ялинки за ціною від 48 до 65 грн. – в Харкові, Полтаві, Сумах та Луцьку, а найдорожчі – у Києві, Чернівцях та Івано-Франківську за ціною від 109 до 120 грн”, – зазначили в Національній екологічній раді України.

Однак, слід зважати, що це тарифи лісгоспів, до яких продавці додадуть свою націнку.

Окрім державних лісгоспів, новорічні деревця на ринок поставлять і приватні господарства. Зокрема, останні роки збільшується пропозиція живих ялинок у горщиках, які після свят, навесні можна пересадити у відкритий ґрунт. Щоправда, спеціалісти зазначають, що такі рослини приймаються лише у 5-7% випадків, тож радять купувати дерева, які були вирощені в лісництвах і зрубані спеціально для свят, оскільки вони не шкодять лісовим масивам і складають значну частину прибутку для державних лісгоспів.

Перегляди: 1