Головна Економіка і аграрна політика Уряд спростив процедуру видачі ветеринарних документів

Уряд спростив процедуру видачі ветеринарних документів

КМУ прийняв постанову  №811 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання послуг у галузі ветеринарної медицини і сфері ідентифікації та реєстрації тварин». Постанова відповідає вимогам європейського законодавства, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Зокрема, скасовуються обмеження щодо оформлення та видачі ветеринарних документів ліцензованими лікарями ветеринарної медицини. Досі ліцензовані лікарі ветеринарної медицини не мали змоги видавати ветеринарно-санітарні паспорти при проведенні ідентифікації домашніх тварин в тому числі для реалізації експериментального проєкту з проведення ідентифікації або реєстрації домашніх тварин.

Постанова також доповнює Порядок реалізації експериментального проекту з проведення ідентифікації або реєстрації домашніх тварин положеннями стосовно:

  • відомостей про унікальний номер запису в Реєстрі (за наявності) власника/утримувача домашньої тварини;
  • строків внесення до Реєстру домашніх тварин інформації про об’єкти реєстру;
  • звітування про видані, анульовані, списані бланки ветеринарно-санітарних паспортів на тварин із накладенням кваліфікованого електронного підпису чи печатки;
  • визначає Адміністратором Реєстру домашніх тварин Держпродспоживслужбу.
Перегляди: 0