Головна Птахівництво На Київщині – спалах пташиного грипу, в кількох районах введено карантин

На Київщині – спалах пташиного грипу, в кількох районах введено карантин

У патологічному  матеріалі птиці, що утримувалися в приватному домогосподарстві смт. Клавдієво-Тарасове, Бучанського (Бородянського) району Київської області, при молекулярно-генетичних дослідженнях виявлено РНК вірусу пташиного грипу (тип А субтип Н5N8). Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби.

Відповідно до рішень надзвичайних протиепізоотичних комісій при Бородянській та Макарівській райдержадміністраціях, а також при Бучанській міській раді, з 17.02.2021 введено карантин щодо грипу птиці, застосовано зонування і запроваджено обмеження.

Так, до епізоотичного осередку потрапило вказане домогосподарство. До буферної зони (захисту) потрапила територія навколо селища радіусом 3 км, а до зони спостереження радіусом 10 км – кілька населених пунктів Бучанського (Бородянського), Бучанського (Макарівського) та Києво-Святошинського районів,  в тому числі частина смт. Ворзель. Крім того, до зони спостереження віднесено ТОВ «Виробничо-торгівельна компанія «Ранко», що  в селі Бабинці Бучанського (Бородянського) району.

Наразі вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження захворювання.

Перегляди: 1