Головна Рослинництво Зернові ДПЗКУ у 2021/22 МР готова поставити у Китай 5 млн. тонн зерна

ДПЗКУ у 2021/22 МР готова поставити у Китай 5 млн. тонн зерна

Державна продовольчо-зернова корпорація України налаштована на подальшу плідну співпрацю зі стратегічним партнером –  Китайською національною корпорацією машинної промисловості і генеральних підрядів (ССЕС).

Про це заявив голова правління АТ «ДПЗКУ» Андрій Власенко під час переговорів з керівництвом ССЕС, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію держкорпорації.

На переговорах ДПЗКУ окреслило плани щодо можливих поставок зернових в новому маркетинговому році. Зокрема, українська сторона проінформувала китайських колег про можливість поставок 2 млн. тонн ранніх зернових та 3 млн. тонн кукурудзи.

Крім того, Андрій Власенко зазначив, що ДПЗКУ проведені необхідні комплекси підготовчих робіт на власних портових потужностях в Одесі та Миколаєві. Також, відповідно до запитів китайської сторони щодо обслуговування кораблів місткістю від 70 тис. тонн, корпорація досягла домовленостей з партнерами щодо можливості перевалки у порту «Чорноморськ» додаткових обсягів в 1 млн. тонн.

За результатами переговорів українська та китайська сторони домовились створити дві робочі групи, які координуватимуть питання фінансової співпраці та експорту зернових.

Перегляди: 1