Головна Новини Ринок України На Одещині стартували жнива-2021

На Одещині стартували жнива-2021

В Одеській області, таки розпочався збір врожаю озимих культур. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Одеської облдержадміністрації.

Першими в поля вийшли аграрії півдня регіону: збиральна кампанія стартувала в  Білгород-Дністровському, Болградському та Ізмаїльському районах. Господарства збирають озимий ячмінь.

Як повідомила директор департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова, на сьогодні вже обмолочено 3230 гектар, намолочено 15,5 тис. тонн, врожайність озимого ячменю складає 35-52 ц/га.

Площа збирання ранніх зернових та зернобобових культур і ріпаку на Одещині у 2021 році становить 1,041 млн. га, в тому числі: озимої пшениці та тритікале – 570,2 тис. га, озимого ячменю – 265,1 тис. га, жита – 0,9 тис. га, ярого ячменю – 46,5 тис. га, гороху – тис. га, вівса – 1,8 тис. га, ярої пшениці – 4 тис. га. Окрім того, на площі 131,9 тис. га належить зібрати озимий та ярий ріпак.

У облдержадміністрації зазначають, що, за оцінкою експертів, активний хід збиральної кампанії у решті районів області розпочнеться вже цього тижня.

Перегляди: 0