Головна Новини Ринок України На Житомирщині проводять лавандовий фестиваль

На Житомирщині проводять лавандовий фестиваль

В смт. Пулини на Житомирщині сьогодні,  3 липня, о 16-й годині відбудеться відкриття лавандового фестивалю.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ», у рамках фестивалю також проведуть ярмарок лавандової продукції і відкриють музей лаванди.

«Фестиваль проводимо вже вчетверте. Звичайно, лаванда є візитівкою Пулинського лавандового фестивалю, але основна його ідея – це популяризація громадської активності та благодійності. Ми ініціювали цей фестиваль для того, щоб показати громаді, коли люди об’єднуються, то можуть самі створювати місця для відпочинку, якісне дозвілля, сімейний відпочинок», – зазначила організатор фестивалю, голова правління громадської організації «Пулинський громадський центр» Надія Сірик.

За її словами, під час заходу функціонуватимуть майстер-класи, виставка художніх творів, ярмарок лавандової продукції, фотозони та будуть ігри і розваги для дітей.

«Ми також відкриємо музей лаванди, де розповімо про сорти, її вирощування, догляд за рослиною, історію фестивалю та продукцію, що виготовляють з лаванди, виставкові зразки якої ми представимо», – додала організатор фестивалю.

У гостей фестивалю є нагода помилуватися і цвітінням лаванди. Сірик зауважила, що через несприятливі погодні умови частину рослин втратили, але навесні висадили 100 нових кущів лаванди.

Перегляди: 11