Головна Новини Ринок України Виконувачем обов’язки голови правління ДПЗКУ призначено Василя Коваленка

Виконувачем обов’язки голови правління ДПЗКУ призначено Василя Коваленка

Виконання обов’язків голови правління акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» покладено на Василя Коваленка. Таке рішення прийнято Міністерством економіки України від 15.09.2021, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПЗКУ.

Василь Коваленко  у 1998 році закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство». До цього з 1994 по 2002 роки служив в органах внутрішніх справ України, а з 2003 по 2016 роки займав керівні посади в приватних бізнес-структурах. Протягом 2016 – 2018 років очолював департамент з питань взаємодії з правоохоронними органами, внутрішнього аудиту, антикорупційної діяльності та оборонної роботи Київської обласної державної адміністрації. З 2018 року по теперішній час працював заступником голови правління АТ «ДПЗКУ».

При цьому Василь Коваленко вже був виконувачем обов’язків голови Правління держкорпорації з 30 квітня по 10 листопада 2020 року до призначення на цю посаду Андрія Власенка, який наразі з неї звільнений.

Нагадаємо, у серпні цього року слідчі повідомили про підозру самому Власенку, а також бенефіціарному власникові товариства, яке здійснювало зберігання і перевезення зернових культур, та компанії-нерезидента, на користь якої здійснювалася їх поставка. Дії фігурантів кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Перегляди: 3