Головна Новини Ринок України У порту Чорноморська затримали партію зерна ДПЗКУ на $7 млн.

У порту Чорноморська затримали партію зерна ДПЗКУ на $7 млн.

Фото з сайту Національної поліції України

Співробітники Національної поліції  учора, 7 вересня, попередили завантаження на морський транспорт у Чорноморському порту і вивезення з митної території України Державною продовольчо-зерновою корпорацією зернових культур на адресу компанії-нерезидента, яка має заборгованість перед корпорацією на суму $7 млн. за раніше поставлений вантаж.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Нацполіції, наразі проводяться невідкладні слідчі дії у морському порту «Чорноморськ» та в складських приміщеннях.

Раніше повідомлялося, що впродовж січня-травня 2021 року  ДПЗКУ було укладено контракти на експорт зернових із іноземними компаніями на загальну суму понад $231 млн. Станом на кінець липня 2021 року дебіторська заборгованість вищезазначених компаній перед корпорацією, а відповідно і завдані збитки, складає понад $57 млн. 

У серпні цього року слідчі повідомили про підозру колишньому голові правління АТ «ДПЗКУ», а також бенефіціарному власникові товариства, яке здійснювало зберігання і перевезення зернових культур, та компанії-нерезидента, на користь якої здійснювалася їх поставка. Дії фігурантів кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Перегляди: 1