Головна Рослинництво Зернові Поставки французької пшениці за межі ЄС у жовтні досягли семирічного максимуму

Поставки французької пшениці за межі ЄС у жовтні досягли семирічного максимуму

Поставки французької м’якої пшениці за межі Європейського Союзу минулого місяця досягли найвищого рівня з сезону 2014/15, так як поставки в Китай збільшилися після падіння у вересні, повідомляє ProAgro Group з посиланням на Nasdaq.

Експорт м’якої пшениці за межі блоку 27 країн склав 973 300 тонн у жовтні, четвертому місяці сезону 2021/22, згідно з початковою оцінкою, заснованою на даних Refinitiv.

Китай став найбільшим пунктом призначення французької м’якої пшениці за межами ЄС другий місяць поспіль, з початковою оцінкою в 431 500 тонн, за ним слідує Алжир з 193 400 тоннами.

Франція є найбільшим експортером зерна в ЄС.

Сільськогосподарське агентство FranceAgriMer в цьому місяці знизило прогноз експорту французької м’якої пшениці за межі ЄС на липень-червень 2021/22 до 9,4 млн тонн, але це все одно на 2 млн тонн більше, ніж у минулому сезоні.

Загальний обсяг відвантажень зерна в усіх напрямках з портів Франції в жовтні – включаючи ячмінь, пивоварний ячмінь, кукурудзу, воскову кукурудзу, солод і тверду пшеницю – був найвищим з сезону 2014/15 і склав 1,61 млн тонн.

Перегляди: 3