Головна Агрохімія Комплексний захист на старті – запорука успіху

Комплексний захист на старті – запорука успіху

Збиральна кампанія озимих та ярих колосових культур в розпалі. Тож невдовзі необхідно буде готуватися до осінньої посівної. Про що можна і  потрібно подбати завчасно – розповідають фахівці Ukravit.

«Посівна кампанія озимих зернових вже незабаром, тож тим, хто буде сіяти ці культури, вже час подбати про підготовку посівмату,– зазначає керівник департаменту агротехнологій Олександр Мигловець.  – Це й первинний захист від хвороб, і від ґрунтових та ранньопіслясходових шкідників, і стимуляція ростових процесів. Лише поєднавши ці аспекти, можна отримати здорові дружні сходи, які повноцінно розвиватимуться та успішно увійдуть в зиму та перезимують, а отже, й стануть запорукою майбутньої врожайності.  Саме тому по можливості необхідно віддати перевагу комплексному протруюванню, що здатне контролювати максимально широкий спектр шкідливих організмів. Особливо актуально це в поточних умовах, коли через реалії воєнних умов аграрії часто порушують чергування культур у сівозміні та змушені заощаджувати на захисті, що провокує накопичення шкодочинних організмів».

В таких умовах  фахівець рекомендує обрати інсекто-фунгіцидний протруйник Паскаль (флудиоксоніл, 50 г/л + тебуконазол, 30 г/л + азоксистробін, 20 г/л + тіаметоксам, 250 г/л). Флудиоксоніл у його складі володіє контактною дією і спричиняє порушення функціонування клітинних мембран грибів та зупиняє ріст міцелію. Тебуконазол – системна діюча речовина із захисними, лікувальними та викорінюючими властивостями, яка призводить до блокування біосинтезу ергостеролу, внаслідок чого поділ клітин збудника призупиняється, і він гине. Азоксистробін – системний трансламінарний і захисний фунгіцид із додатковою лікувальною та викорінюючою дією, що блокує утворення спор і ріст міцелію. А в результаті дії тіаметоксаму припиняється передача нервового імпульсу й порушується рухома активність шкідника, що не дозволяє йому продовжувати процес живлення і призводить до загибелі.

Паскаль захищає озимі зернові на ранніх фазах росту та розвитку від хлібної жужелиці, дротяників, злакових мух, хлібних блішок, попелиць, цикадок, а також від комплексу хвороб – видів сажки, кореневих і прикореневих гнилей, септоріозу, борошнистої роси та інших. А азоксистробін та антистресова дія тіаметоксаму забезпечують фізіологічний та стимулюючий ефект і сприяють отриманню сильних рівномірних сходів й подальшому повноцінному розвитку культури. Для більш потужного розвитку кореневої системи та накопичення цукрів протруйник рекомендовано використовувати в суміші із мікродобривом Авангард Старт.

Перегляди: 2