Головна Війна проти України Українські селяни розгорнули справжній аграрний фронт, – Микола Сольський

Українські селяни розгорнули справжній аграрний фронт, – Микола Сольський

Уряд і Мінагрополітики працюють із аграріями, щоб у такий непростий час зменшити обсяги проблем, з якими сьогодні стикаються українські сільгоспвиробники. Про це в телеефірі UAразом розповів міністр агрополітики Микола Сольський, передає «ПроАгро Груп».

«Треба віддати належне, що українські аграрії сміливо йдуть у посівну кампанію, незважаючи на такі складні об’єктивні обставини. Ми це бачимо повсюди. Наскільки впевнено і віддано воюють військові, настільки ж сміливо та віддано виходять у поля й аграрії», – підкреслив міністр.

Він додав, що у прифронтових зонах аграріям найскладніше, адже по-перше, там дуже розірвані логістичні ключі; по-друге, це досить небезпечно; по-третє, має бути відповідний настрій, щоб проводити посівну в прифронтових або окупованих місцях.

Міністр розповів, що теперішні проблеми українських аграріїв допомагають вирішувати й дружні нам країни, насамперед сусідні. Вони виконують прохання України зі спрощення логістики, зі скасування документів на транзит, допомагають матеріально.

Перегляди: 3