Головна Війна проти України Вісім елеваторів «Прометея» серйозно постраждали внаслідок війни

Вісім елеваторів «Прометея» серйозно постраждали внаслідок війни

Вісім елеваторів ГК «Прометей»  дуже сильно постраждали внаслідок розв’язаної росією* війни.

Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів генеральний директор і власник «Прометею» Рафаель Гороян, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію прес-служби компанії.

За його словами, чотири елеватори компанії досі перебувають в окупації в Запорізькій області, ще чотири сильно постраждали.

«Наразі ЗСУ звільнили Снігурівку (Миколаївська область – прим. ред.). Наш елеватор там повністю замінований, зараз працюють сапери, і ми чекаємо, поки нам дозволять розпочати роботу», –  зазначив Рафаель Гороян.

Постраждали і інші активи компанії. Так, «Прометей» обробляє 20 тис. га землі, з  яких десь 2 тис. га були окуповані. На звільнених землях жахлива ситуація: поля заміновані, аграрії не мають можливості сіяти.

«Загалом «Прометей» сильно постраждав в активах та товарі. Втрати у товарі становлять $40-45 млн., наразі триває експертиза. Також ми втратили $10-15 млн у капіталі», – підсумував власник компанії.

*Верховна Рада України ухвалила постанову щодо визнання правлячого у росії режиму терористичним. Європейський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму.

Перегляди: 3