Головна Війна проти України Україна запобігатиме відправці вкраденого росією збіжжя до Туреччини

Україна запобігатиме відправці вкраденого росією збіжжя до Туреччини

Туреччина та росія мають намір переробляти російське зерно в Туреччині та у вигляді борошна відправляти у слаборозвинені африканські країни. Чи може таким чином росія намагатися налагодити відправку краденого в Україні зерна?

Як повідомляє «ПроАгро Груп», на це питання відповів посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв’ю агентству «Укрінформ».

За його словами, наразі в України є засоби контролю, правоохоронні органи збирають інформацію по кожному кораблю.

«Ми налагодили комунікацію між міністерством юстиції Туреччини та нашим Офісом Генерального прокурора по кейсах, які вже зафіксували. І моніторинг продовжується. Якщо кораблі будуть виходити із Севастополя чи Керчі в порт «Кавказ» і там отримають російські документи, то ми будемо на це реагувати, намагатимемося не допустити, щоб наше зерно заходило під виглядом російського до турецьких портів», – зазначив Василь Боднар.

Він підкреслив, що турецька сторона відчуває чутливість цього питання,  тому переконаний, що поставки вкраденого росією українського зерна до Туреччини не повторяться.

Раніше повідомлялося, що у  червні в турецькому порту Карасу на прохання української сторони було затримане вантажне судно Zhibek Zholy під прапором росії. Воно вийшло з окупованого порту Бердянська 30 червня, завантажене краденим українським зерном. При цьому на шляху до Туреччини судно вказало порт відбуття Новоросійськ.

Перегляди: 4