![vegetable-borschevoy-nabor](https://proagro.com.ua/wp-content/uploads/2021/03/vegetable-borschevoy-nabor.jpg)
Порція борщу на чотирьох осіб приготована за традиційним рецептом станом на 13 січня 2023 року обійдеться у 99,2 гривні. У порівнянні з 24 лютого 2022 року — 81,84 гривні – ціна зросла на 21,22%.
Всі інгредієнти борщу суттєво змінили ціну, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Офіс ефективного регулювання BRDO.
Найбільше зросла вартість м’яса (+63,67%), що обумовлюється вартістю кормів, зменшенням поголів’я, а також проблемами в енергетичному секторі. Вони зокрема впливають на здатність виробників зберігати як сировину, так і готову продукцію.
Далі за шкалою подорожчання — сметана та морква. Натомість зменшилась ціна інших овочів — картоплі, капусти та буряка.
![](https://proagro.com.ua/wp-content/uploads/2023/01/0117-01.jpg)
Перегляди: 4