Головна Рослинництво Зернові УЗ очікує на багатомільярдні збитки, але підіймати тарифи не планує

УЗ очікує на багатомільярдні збитки, але підіймати тарифи не планує

Цього року через велике соціальне навантаження та обмеження вантажоперевезень «Укрзалізниця» очікує на збитки у розмірі до 20,2 млрд. гривень.

Про це на брифінгу повідомив голова правління компанії Олександр Камишін, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

Очільник УЗ уточнив, що доходи компанії у 2023 році становитимуть близько 83,9 млрд. гривень, видатки – 107,9 млрд. гривень.

«При цьому протягом 2023 року «Укрзалізниц»я не планує підіймати тарифи ні на пасажирські, ні на вантажні перевезення», – наголосив він.

За підсумками 2022 року АТ «Укрзалізниця» перевезло 150,6 млн. тонн вантажів, що на 52,1% менше, ніж позаторік. Найменшого скорочення зазнали обсяги перевезених зернових – їх було відвантажено 28,9 млн. тонн, що на 14,2% менше, ніж роком раніше.

Як повідомлялося, що за результатами аукціонів ставка плати за використання зерновозів «Укрзалізниці» цього місяця у порівнянні з вереснем 2023 року знизилася майже вдвічі, завдяки чому суттєво знизилася й вартість перевезень зерна залізницею.  

Перегляди: 5