Головна Війна проти України Внаслідок війни з обороту виведено 40% сільгоспугідь

Внаслідок війни з обороту виведено 40% сільгоспугідь

Від початку повномасштабної війни вже зафіксовано понад 2,3 тис. випадків шкоди довкіллю на суму близько 1,9 трлн. гривень, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Держекоінспекція зафіксувала уже більше 2303 випадків шкоди, завданої довкіллю. На сьогодні, розрахунки ведуться за чотирма напрямками. Зокрема, сума збитків через забруднення та засмічення земель складає понад 845 млрд. гривень, атмосферного повітря – 998 млрд. гривень, водних об’єктів – 56 млрд. гривень. Загальна сума збитків – близько 1,9 трлн. гривень.

Через агресію рф під загрозою зникнення опинилися 600 видів тварин та 880 видів рослин. Третина українських земель стала зоною ризикового сільського господарства. З обороту виведено до 40% сільгоспугідь.

Як зазначають експерти, розв’язана росією війна в Україні також становить загрозу для Європи. Зокрема, шкідливі хімічні речовини та мікроелементи (наслідки ракетних ударів та пожеж) потраплять у землю та води Європи, а звідти, з продуктами сільського господарства, в організм людини. Крім цього, половина річок у Європі може сильно обміліти у 2024 році, оскільки значна частина водно-болотних ресурсів України вже не виконує своєї регулюючої ролі.

Перегляди: 5