Головна Війна проти України На полях Донеччини через влучання снарядів цьогоріч знищені 740 га пшениці

На полях Донеччини через влучання снарядів цьогоріч знищені 740 га пшениці

На полях сільськогосподарського призначення Донеччини внаслідок влучання російських боєприпасів цьогоріч знищено 740 га пшениці. Загалом на полях, всіх об’єктах АПК області з початку року виникло 46 пожеж.

Про це на повідомила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА Олена Рибакова, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

Вона підкреслила, що в цьому році внаслідок спекотної погоди й інтенсивних ворожих обстрілів питання пожежної безпеки на ланах Донеччини стоїть дуже гостро та має важливе значення. І основна причина виникнення пожеж – це активні бойові дії.

 «З початку року на землях сільськогосподарського призначення, на об’єктах АПК виникло 46 пожеж. Це 9 пожеж на будівлях сільгосппризначення, з яких 7 – внаслідок влучення боєприпасів; одна пожежа – в місці зберігання сіна, внаслідок чого було знищено 316 тонн сіна. Також 28 пожеж на полях зернових культур, з них майже всі, а це 26 – внаслідок влучання боєприпасів, і було знищено 740 гектарів пшениці. Також було 8 пожеж на стерні, більшість з яких теж внаслідок влучання боєприпасів», – розказала заступниця директора департаменту.

Вона зазначила, що найбільша кількість пожеж виникла на території Іллінівської громади – це 12 пожеж, Гродівської – 8 пожеж та Новогродівської – 6 пожеж. Більш ніж половина знищених вогнем пшениці припадає на Іллінівську громаду, а це 440 гектарів.

Перегляди: 0