Головна Війна проти України У Нововоронцівці на Херсонщині намагаються відновити сільгоспвиробництво

У Нововоронцівці на Херсонщині намагаються відновити сільгоспвиробництво

Зараз все сільгоспвиробництво Нововоронцовської територіальної громади зупинилось. Фермери або чекають на розмінування, або вивозять техніку.

Про це в ефірі телемарафону  розповів начальник селищної військової адміністрації Андрій Селецький, передає «ПроАгро Груп» із посиланням на «Суспільне. Новини».

За його словами, всі жителі громади, які займались сільськогосподарським виробництвом і переробкою, наразі безробітні.

«Землі нашої громади заміновані й засмічені залишками техніки, є і нерозірвані вибухонебезпечні снаряди. Співробітники підрозділів, що займаються розмінуванням, говорять, що тільки після того, як будуть розміновані енергосистема й населені пункти, розпочнеться очищення полів від небезпечних предметів», — сказав Андрій Селецький.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну економіка Нововоронцовської громади базувалась повністю на виробництві та переробці сільськогосподарської продукції, повідомив начальник селищної військової адміністрації. Зараз йдуть перемовини з організації переробних підприємств у тилових населених пунктах.

«Ми працюємо з фондами і донорами не скільки на гуманітарну допомогу, стільки на організацію, хоча б на потенційну, виробництв і створення будь-яких робочих місць. Або це сільгосппереробка, або це теплиці, або тваринництво, але все на стадії переговорів», – сказав Андрій Селецький.

Перегляди: 7