Головна Війна проти України «Нібулон» розвиватиме новий напрямок діяльності – розмінування сільгоспугідь  

«Нібулон» розвиватиме новий напрямок діяльності – розмінування сільгоспугідь  

Відновити та обслуговувати інфраструктуру, пошкоджену внаслідок війни, й оптимізувати бізнес-процеси відповідно до нових реалій є одними з головних завдань «Нібулона» на першу половину поточного року. Про це розповів заступник генерального директора компанії Михайло Різак на Grain Storage Forum ELEVATOR 2022, передає «ПроАгро Груп».

Зокрема, за його словами,  «Нібулон» разом з міжнародною спільнотою має намір домогтися виведення флоту з Миколаївського порту, щоб заблоковані активи почали працювати на благо економіки України та світового продовольчого ринку.

Також компанія відстоює спеціальний залізничний тариф для стратегічних для національної безпеки України портів річки Дунай і вже сьогодні виступає на забезпечення конкурентоздатності цих портів із портами Одеси, щоб запобігти перетворенню їх на пам’ятки архітектури в мирний час.

Михайло Різак також зазначив, що «Нібулон» розвиватиме новий нетиповий для агровиробника напрям діяльності – розмінування. Розглядаючи необхідність розмінування 25,5 тис. га власного земельного банку, компанія зрозуміла, що може стати у пригоді ринку в цілому – пропонувати відповідні послуги аграріям та державі. Зараз «Нібулон» проводить консультації на предмет отримання статусу оператора розмінування та залучає інвестиції на закупівлю відповідного обладнання.

Перегляди: 6