Головна Рослинництво Зернові Митниця викрила експортера у продажі зерна ліквідованій фірмі

Митниця викрила експортера у продажі зерна ліквідованій фірмі

Координаційно-моніторинговою митницею завершено опрацювання відповіді митних органів Угорщини та здійснено перевірки дотримання законодавства України при вивезенні українським експортером з України на адресу ліквідованої компанії-покупця 22 122 тонн кукурудзи та пшениці. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Держмитслужби.

Миколаївською митницею складено 8 протоколів про порушення митних правил щодо керівника української компанії-експортера за ст. 483 Митного кодексу України, а саме – переміщення товарів загальною вартістю на загальну суму 187,5 млн. грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо отримувача сільськогосподарської продукції.

Зазначається, що загалом митницею виявлено 14 таких фактів, по кожному з них складено відповідні протоколи про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України у відношенні керівника вітчизняної компанії-експортера на загальну суму 254 млн. гривень.

Перегляди: 5