Головна Агрометеорологія Більше половини площ в Україні охоплені посухою

Більше половини площ в Україні охоплені посухою

В цілому по Україні площа, охоплена засухою, досягала 50-60%. Це стало наслідком тривалого дефіциту опадів у більшості областей упродовж літніх місяців та надзвичайно тривалих інтенсивних хвиль спеки у липні та серпні.

Про це йдеться у декадному огляді «Укргідрометцентру», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

Цьогоріч упродовж літа зафіксовано рекордну кількість днів з максимальною температурою повітря +35 °С і вище. Станом на 20 серпня у південних областях таких днів налічувалося 15-26, на решті території — від 1-4 на заході до 5-16 днів на решті території.

«Найбільш складні умови, як і в попередній період, складалися у центральних, південно-східних, південних областях та прилеглих районах інших областей, де період без ефективних дощів досягав 30-60 днів. А загальний (з початку літа) недобір опадів становив 40-65% норми. В окремих районах Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей кількість опадів за літо (червень — 20 серпня) не перевищила 20-40 мм при нормі 150-180 мм», — зазначили метеорологи.

За інформацією «Укргідрометцентру», надзвичайна ситуація склалася на території Миколаївської та Херсонської областей, де спостерігалися найвищі температури та найменша кількість опадів.

Перегляди: 0