Головна Війна проти України Окупанти продовжують красти дніпровську воду

Окупанти продовжують красти дніпровську воду

Російські окупанти прибрали затвор на дамбі, розташованій на 107-му кілометрі русла Північно-Кримського каналу в Херсонській області,  і оголосили, що кримські аграрії цьогоріч зможуть отримати щонайменше 245 мільйонів кубометрів води.

Відеосюжет про це поширили окупаційні медіа, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Центру журналістських розслідувань.

Відкриття  затвору окупанти «приурочили» до дев’ятої річниці незаконної анексії Криму. За їхніми словами, в цьому році вони планують подати на півострів 245 млн. кубометрів дніпровської води для потреб аграріїв і біля 80 млн. кубометрів для заповнення кримських водосховищ.

При цьому русло каналу, як і минулого року, окупаційні адміністрації Херсонськохї області та Криму не розчистили. На шляху дніпровської води – дерева та кущі. Що вже покрито водою, можна лише здогадуватись.

У сюжеті представники окупаційної влади також зізналися, що захоплення головної споруди Північно-Кримського каналу, розташованої в Таврійську, було однією з головних цілей окупації Херсонської області.

Через руйнування російськими окупантами 27 лютого 2022 року тимчасової споруди, автомобільного мосту та головної перегороджувальної споруди Північно-Кримського каналу, станом на жовтень 2022 року їм вдалося вкрасти 410 млн. кубометрів дніпровської води на суму майже 15,5 млрд. гривень.

Перегляди: 3