Головна Новини Ринок України На Запоріжжі навіть попри активні бойові дії розпочали весняну посівну

На Запоріжжі навіть попри активні бойові дії розпочали весняну посівну

На Запоріжжі навіть попри активні бойові дії на території області минулого тижня розпочалася весняна посівна кампанія. На підконтрольній території області вже посіяно 1000 га ярого ячменю та 500 га. гороху.

Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає «ПроАгро Груп» з посилання на інформацію адміністрації.

«З осені під урожай 2023 року аграрії посіяли озимих культур на зерно майже 47 тис. га, у тому числі пшениці 43 тис. га. Крім озимих зернових посіяно ріпаку майже 18 тис. га. Перелік агрокультур суттєво не змінився», – розповів він.

За його словами, аграрії області зіштовхуються з рядом проблемних питань: поля всіяні залишками вибухонебезпечних елементів, відсутні обігові кошти, кредити можна  отримати лише у зоні за 40-50 км від лінії фронту.

Юрій Малашко також зазначив, що для проведення безпечних весняно-польових робіт першочергово потребували гуманітарного розмінування 1232 га земель сільськогосподарського призначення Запорізького району. На сьогодні піротехнічними підрозділами вже розміновано 1200 га.

Перегляди: 4