Головна Війна проти України G7 розробляє механізм протидії викраденню росією українського зерна

G7 розробляє механізм протидії викраденню росією українського зерна

Країни «великої сімки» (G7) працюють над схемою боротьби з крадіжками українського зерна за допомогою хімічної ідентифікації походження збіжжя.

Про це заявив міністр продовольства та сільського господарства Великобританії Марк Спенсер, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters.

Спенсер сказав на конференції Міжнародної ради по зерну (IGC) у Лондоні, що Британія є лідером у цій схемі, і що країни G7 також тісно співпрацюють з Україною, четвертим за величиною експортером зерна у світі.

 «Ми вважаємо, що (хімічна ідентифікація) буде ефективним засобом для стримування подальших крадіжок українського зерна», — сказав Спенсер.

Минулого місяця Велика Британія оголосила про нову хвилю санкцій проти Росії через її війну проти України, націлених на «тіньових осіб і організації», яких підозрюють в крадіжці українського зерна.

Зазвичай організації, які займаються торгівлею зерном, підпадають під санкції з гуманітарних причин. І Росія, і Україна є основними експортерами зерна до країн Африки та Близького Сходу, що розвиваються.

Перегляди: 5