Головна Ринок України Експорт/імпорт Україна працює над альтернативою «зерновому коридору»

Україна працює над альтернативою «зерновому коридору»

Кабінет міністрів України працює над розробкою альтернативних заходів для продовження експорту аграрної продукції у разі припинення роботи «зернового коридору».

Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

 «Маємо кілька стратегій: це розширення пропускної спроможності Дунайського регіону та нарощення можливостей з перевалки там зернових. Також триває введення в експлуатацію додаткових пунктів переходу і сухих портів на західному кордоні з Польщею та Румунією», – розповів Висоцький.

За його словами, в державному бюджеті цього року передбачено 20 млрд. гривень на страхування суден із українським зерном, які будуть готові продовжувати роботу у разі відсутності зернового коридору.

«Тому є декілька альтернативних заходів, які активно напрацьовуються, фактично майже фіналізовані й мають допомогти безперервно робити внесок України в міжнародну продовольчу безпеку, забезпечуючи відповідний експорт», – зазначив Висоцький.

Нагадаємо, що на тепер Чорноморська зернова ініціатива працює до 17 липня.

Перегляди: 2