Головна Економіка і аграрна політика До 40% суб’єктів ринку експортного зерна працюють «у тіні»

До 40% суб’єктів ринку експортного зерна працюють «у тіні»

За результатами відпрацювання наказу про фінансову дисципліну в умовах воєнного стану виявлено, що 30-40% суб’єктів ринку експортного зерна працюють «у тіні», повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, передає «ПроАгро Груп».

«Маємо перші результати після відпрацювання наказу «Про деякі питання фінансової дисципліни в умовах правового режиму воєнного стану», який вступив у дію 22 серпня. Як і очікувалося, 30-40% суб’єктів ринку експортного зерна працюють у тіні», – написав він у своєму Телеграм-каналі.

Він зазначив, що аналіз походження зерна від перших 32 опрацьованих у рамках наказу експортерів засвідчив, що 21 компанія працює сумлінно зі сплатою всіх податків, а до 11 підприємств з’явилися запитання щодо походження зерна.

«Здебільшого ці підприємства не з Одеської області», – уточнив голова Одеської ОВА.

Він нагадав, що в подальшому завантаження суден відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна. Усі митні декларації мають бути зареєстровані до завантаження експортного товару. Відповідні правоохоронні структури перевірятимуть компанії.

Перегляди: 6