Головна Економіка і аграрна політика Україна почала експортувати зерно через порти Хорватії

Україна почала експортувати зерно через порти Хорватії

Питання розмінування, розслідування  воєнних злочинів, а також відкриття нових торговельних маршрутів для експорту українського збіжжя обговорили під час двосторонньої зустрічі на саміті ініціативи Трьох морів в Бухаресті перший віце-прем’єр – міністр економіки України Юлія Свириденко і прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

Зокрема під час зустрічі обговорювалися питання двосторонньої торгівлі й експорту українського збіжжя через хорватські порти. Адже росія продовжує наносити ракетні удари по зерновій інфраструктурі на чорноморському узбережжі, що суттєво обмежує можливості вітчизняного експорту зернових.

«Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни», – наголосила Юлія Свириденко.

Перегляди: 7