Головна Економіка і аграрна політика ЄС зняв обмеження на імпорт українського зерна

ЄС зняв обмеження на імпорт українського зерна

Європейська комісія оголосила про припинення дії обмежень на імпорт аграрної продукції з України. Європейське ембарго на чотири категорії продукції діяли до сьогоднішнього дня, 15 вересня.

Про це йдеться в опублікованому учора ввечері повідомленні на офіційному сайті Єврокомісії, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Українські новини».

Повідомляється, що Єврокомісія провела аналіз про вплив експорту української аграрної продукції на ринок Європейського союзу. Було зроблено висновок, що запроваджені в травні 2023 року тимчасові заходи допомогли усунути спотворення на ринках п’яти країн ЄС, які межують з Україною. На основі цього Єврокомісія досягла домовленості про скасування з 15 вересня всіх чинних заходів щодо обмеження імпорту української аграрної продукції.

У Єврокомісії повідомили, що Україна погодилася запровадити будь-які правові заходи протягом 30 днів, щоб уникнути сплеску цін на зерно.

Крім того, з 16 вересня Україна має запровадити ефективні заходи контролю за експортом чотирьох груп сільськогосподарських товарів. Це необхідно для запобігання ринковим спотворенням у країнах ЄС.

Єврокомісія також пообіцяла утримуватися від введення будь-яких нових обмежень доти, доки введені Україною заходи не запрацюють на повну силу.

Перегляди: 6