Головна Економіка і аграрна політика ЄС закликав Польщу, Угорщину та Словаччину бути конструктивними

ЄС закликав Польщу, Угорщину та Словаччину бути конструктивними

Європейська комісія закликала в неділю Польщу, Угорщину та Словаччину бути конструктивними після того, як вони в односторонньому порядку заявили, що продовжать блокувати імпорт зерна з України попри рішення уряду ЄС скасувати заборону.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters.

«Ми знаємо про оголошення деяких держав-членів щодо односторонніх заходів. Зараз важливо, щоб усі країни працювали в дусі компромісу та конструктивно взаємодіяли», – сказала речниця Єврокомісії.

Як повідомлялося, 15 вересня уряд ЄС оголосив про припинення дії обмежень на імпорт української агропродукції, а Україна має запровадити ефективні заходи контролю за експортом чотирьох груп сільськогосподарських товарів для запобігання ринковим спотворенням у країнах ЄС.

Водночас Польща, Словаччина та Угорщина оголосили у минулу п’ятницю, що збережуть власні обмеження на імпорт українського зерна.

«Зараз ми зосереджені на тому, щоб запровадити та запрацювати щойно оголошену нову систему», — сказала речниця Єврокомісії, додавши, що зустріч із представниками всіх зацікавлених країн ЄС у понеділок дасть можливість продовжити обговорення цього питання.

Перегляди: 4