Головна Овочівництво Цибуля і морква розійшлися в ціновому тренді

Цибуля і морква розійшлися в ціновому тренді

З початку поточного тижня на овочевому рину почала дорожчати ріпчаста цибуля, відпускні ціни виробників на яку досягли 9-15 грн/кг.  Це в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit, активно підвищувати ціни на цибулю фермерам дозволяє вельми високий попит на дану продукцію з боку оптових компаній і роздрібних мереж. При цьому більшу частину цибулі хорошої якості виробники воліють закладати на зберігання, здійснюючи продажі зараз невеликими партіями.

Тим часом ситуація з морквою наразі прямо протилежна. Вона продовжує дешевшати, і її  виробники пропонують вже по 5-8 грн./кг, що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Це пояснюється подальшим збільшенням пропозиції моркви на ринку, оскільки багато господарств збільшити площі під коренеплодами, а погода виявилася сприятливою для їх росту.

Обидва протилежні цінові тренди на овочевому ринку наразі об’єднує лише те, що і цибуля, і морква наразі коштують вдвічі дешевше, ніж в цей самий час торік.

Перегляди: 6