Головна Ринок України Експорт/імпорт Тимчасовим коридором до України припливли вже десять суден

Тимчасовим коридором до України припливли вже десять суден

Маршрути суден, що йшли «зерновим коридом» за домовленістю ООН і Туреччини з рф, й тимчасовим коридором, оголошеним Україною

За останні кілька тижнів десять кораблів завершили рейси до основних українських портів Чорного моря без інцидентів, ігноруючи погрози росії атакувати судна в цьому районі.

Прохід кораблів свідчить про те, що смілива ставка України на створення власного торговельного маршруту після краху безпечного коридору, погодженого з росією, виправдалася. Про це, як повідомляє «ПроАгро Груп», пише Bloomberg.

Поки що успіх здебільшого символічний, оскільки судна все ще вимушені обережно маневрувати поблизу узбережжя Болгарії та Румунії на шляху до України.

Витрати на страхування суден, які плавають у такому ризикованому районі, також є проблемою. На знак того, що нова стратегія набирає обертів, страховий брокер Miller заявив, що пропонує «повне страхування військових ризиків» для українських чорноморських зернових суден.

Це не обов’язково робить подорожі менш небезпечними для членів екіпажу. Але це може допомогти спростити експорт для сільськогосподарського сектору України.

«Коли росіяни вийшли з зернової угоди, вони думали, що можуть створити ще більше проблем для України», – сказав Микола Бєлєсков, науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень у Києві. Він очікує, що «кількість суден, які прямують до українських портів, збільшиться».

Перегляди: 2