Головна Ринок України Експорт/імпорт Рух суден тимчасовим коридором у Чорному морі відновився

Рух суден тимчасовим коридором у Чорному морі відновився

Минулими вихідними 4 судна рухались в напрямку Босфору, а 11 суден зайшли під завантаження в порти «великої Одеси». Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

27 жовтня 4 балкера експортували майже 130 тис. тонн зерна та 10 тис. тонн металу для країн Африки, Азії та Європи. Судна вийшли з портів «великої Одеси» та рухаються тимчасовим українським коридором. В той же час до портів Одеса, Чорноморськ та Південний зайшло 11 цивільних суден під завантаження майже 225 тис тонн агро- та металопродукції.

Всього на теперішній час коридором на вхід скористалося 62 судна,  37 з них вже експортували понад 1,3 млн. тонн української агропродукції та інших вантажів.

Як повідомлялося, 26 жовтня рух суден тимчасовим коридором на вхід та вихід було призупинено. Попередні два дні мореплавство не здійснювалось, оскільки його не погоджували військові через «вибуховою загрозою» внаслідок активізації російської авіації.

Перегляди: 7