Головна Економіка і аграрна політика У Раді прийняли рішення задля обмеження нелегального експорту зерна

У Раді прийняли рішення задля обмеження нелегального експорту зерна

У Верховній Раді схвалили у першому читанні два проєкти закону, які мають на меті повернення валютної виручки та боротьбу з нелегальним експортом зерна.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPolit.com.

Нардеп поінформував, парламент схвалив проєкти 10168-2 та 10169, що передбачають внесення змін до Митного кодексу та  Податкового кодексу. Перед другим читанням законопроєкти планують значно доопрацювати, залучивши представників Мінагрополітики.

Запропоновані зміни передбачають, що базою оподаткування у питанні вивезення зернових та олійних культур є контрактна вартість відповідних товарів. Передбачена і заборона експорту, якщо контрактна вартість зерна, що експортуються, менша за мінімальну експортну ціну, встановлену в порядку, який визначає центральний орган виконавчої влади.

«Рада підтримала в першому читанні 10168-2 та 10169 щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів. За — 231 та 253. Цей законопроєкт спрямований на боротьбу з «чорним» зерном та неповерненням валютної виручки. До другого читання законопроєкт буде значно доопрацьований разом з Мінагрополітики», – зазначив Ярослав Железняк.

Перегляди: 81