Головна Ринок України Експорт/імпорт Словацькі далекобійники погрожують блокувати кордон з Україною

Словацькі далекобійники погрожують блокувати кордон з Україною

Словацькі автоперевізники погрожують від завтра, 1 грудня, заблокувати головний пункт пропуску країни з Україною, якщо не будуть вжиті заходи для обмеження конкуренції з боку українських перевізників.

Відповідну заяву зробив голова асоціації автоперевізників країни UNAS Станіслав Скала, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters.

Загроза виникла після акцій польських далекобійників, які вже три тижні блокують кілька переходів з Україною, вимагаючи посилити умови для українських водіїв. Польські та словацькі автоперевізники скаржаться, що ті пропонують нижчі ціни на свої послуги, а також перевозять вантажі в межах Європейського Союзу, а не лише між блоком та Україною.

Таким чином, дії Словаччини закриють пункт пропуску у Вишньому Нємецкому, єдиному на кордоні, відкритому для важких вантажівок.

Голова УНАС Станіслав Скала заявив, що його група дочекається реакції Мінтрансу до четверга, перш ніж приймати остаточне рішення. Він також сказав, що 4 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч європейських міністрів транспорту, але великих надій на якийсь прорив немає.

Як повідомлялося, 21 листопада п. р. словацькі перевізники блокували рух вантажного автотранспорту через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке-Ужгород».

Перегляди: 35