Головна Війна проти України Для допомоги аграріям на деокупованих територіях створили міжвідомчу групу

Для допомоги аграріям на деокупованих територіях створили міжвідомчу групу

Для вирішення проблемних питань агровиробників, що зареєстровані та здійснюють діяльність на деокупованих територіях, Мінагрополітики сформувало міжвідомчу робочу групу, яку очолив перший заступник міністра Тарас Висоцький, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

На днях відбулося перше засідання групи, на якому було розглянуто питання державної підтримки  агропідприємств на деокупованих територіях задля відновлення їхньої діяльності, а також під час підготовки до весняної посівної. Крім того, розглянуто питання допомоги аграріям, виробництво яких знаходиться в зоні активних бойових дій або релоковано на підконтрольну територію України.

Тарас Висоцький нагадав, що для підприємств з деокупованих територій діють пільгові умови кредитування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Програма буде діяти і в 2024 році. У держбюджеті закладено компенсацію у розмірі 18 млрд грн. Згідно з програмою, фермери з деокупованих територій  можуть отримати кредит під 1-3% річних.

Також обговорено питання компенсацій  підприємцям, виробництво яких зруйновано у зв’язку зі збройною агресією рф. За результатами наради були окреслені основні проблемні питання українських аграріїв з деокупованих територій та визначені пріоритетні напрямки допомоги.

Перегляди: 27