Головна Логістика У чергах на кордоні Польщі та України стоять 2600 вантажівок

У чергах на кордоні Польщі та України стоять 2600 вантажівок

Станом на ранок 15 грудня, у чергах на кордоні з Польщею на вʼїзд до України перебувало 2,6 тисячі вантажних автомобілів.

Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Прямий».

«Непроста ситуація на кордоні з Польщею. Три напрямки – пункти пропуску Рава-Руська, Краківець та Шегині – продовжують блокуватися представниками перевізників та фермерів Польщі. Станом на ранок, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, в чергах на цих трьох напрямках в бік України перебуває близько 2 600 вантажівок. Найбільше на пункті пропуску Шегіні», – сказав він.

У ситуації на кордоні є позитивна динаміка по пункту пропуску «Ягодин», який розблокували 11 грудня після 14 години, тому поступово на цьому напрямку зростає потік вантажівок.

«За вчорашній день цей напрямок перетнуло близько 1,2 тис. вантажних засобів в обидва боки, більше в напрямку України. Це ті показники, які були до блокування, до 6 листопада. В черзі перебуває ще досить велика кількість транспортних засобів, це 1,7 тис. на території Польщі в бік України», – додав речник ДПСУ.

За словами Демченка, поки що немає інформації про зняття блокади на цих трьох напрямках, очікується, що робота, яку веде уряд України в цьому напрямку, дозволить досягти результатів.

Перегляди: 17