Головна Зберігання «Агросем» будує елеватор на кордоні з Польщею  

«Агросем» будує елеватор на кордоні з Польщею  

dbn silos

ТОВ «Агросем» планує до грудня 2024 року завершити будівництво та ввести в експлуатацію новий зерновий елеватор місткістю 22 тис. тонн на власному терміналі MOST Logistic Terminal на кордоні із Польщею. Це дозволить українським аграріям здійснювати перевалку 400 тис. т зерна на рік в напрямі до ЄС. Наразі будівельні роботи вже виконано на 70%. Об’єкт будується з використанням новітніх енергоефективних технологій.

Про це повідомила прес-служба «Райффайзен Банку», який профінансував проєкт на суму 1 млн. євро терміном на 5 років, передає «ПроАгро Груп».

Зазначається, що при реалізації проєкту було застосовано «зелені» технології: встановлено енергозберігаюче (світлодіодне) освітлення, енергоефективні системи опалення та вентиляції, за рахунок чого суттєво зменшилося споживання електроенергії.

Наразі на будівництві розпочато роботи зі встановлення додаткового обладнання для зменшення виділення пилу, суспендованих твердих частинок в атмосферне повітря. В проєктах передбачено та паралельно з етапами будівництва втілюється система збору та очищення стічних (дощових) вод, прокладається система каналів колекторів збору води, на кінцевому етапі планується встановити сепаратор для очистки. Запроваджено щорічний моніторинг (лабораторно-інструментальний контроль) викидів забруднюючих речовин на якість атмосферного повітря, ґрунту.

ТОВ «Агросем» створено у 2007 році, входить до п’ятірки найбільших дистриб’юторів добрив, сільськогосподарської техніки та засобів виробництва в Україні. Комапаніяятакож займається сільським господарством та торгівлею сільгосптоварами й керує власним залізничним терміналом у Львівській області. Має 8 представництв по всій Україні та 9 сервісних центрів, що працюють на Західній Україні.

Перегляди: 25