Головна Війна проти України СБУ затримала на Харківщини агронома, який допомагав окупантам

СБУ затримала на Харківщини агронома, який допомагав окупантам

Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника, який співпрацював з російськими військами під час окупації Харківщини. Зловмисником виявився агроном місцевої ферми. Після захоплення Куп’янського району він допомагав загарбникам орієнтуватися на місцевості та обирати територію для облаштування мінних полів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію спецслужби.

Крім того фігурант забезпечував окупантів фермерськими продуктами харчування та дровами для обігріву захопленої школи, в якій вони базувались. При цьому трьох російських командирів їхній поплічник «розквартирував» у власному будинку. Також зловмисник вимагав від своїх колег передавати загарбникам бетонні блоки та деревину для облаштування фортифікаційних споруд, а у разі відмови – погрожував ув’язненням до російської катівні.

Після звільнення району фігурант залишився на території громади, «заліг на дно» та сподівався уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали.Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Перегляди: 6