Головна Ринок України Експорт/імпорт Український агроекспорт не загрожує польським фермерам, їх протест грає на руку росії,...

Український агроекспорт не загрожує польським фермерам, їх протест грає на руку росії, – Кубраков

Фото «Радіо Свобода»

Після того як українська влада, Збройні Сили України започаткували новий коридор в Чорному морі, практичного весь експорт пішов ним.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині Новини» заявив віце-прем’єр – міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

За його словами, останнім часом морським коридором експортували понад 17 млн. тонн аграрної продукції, в той час, як у січні транзитом через територію Польщі було експортовано лише 300 тис. тонн «аграрки».

«Скільки проходить морським коридором, і скільки через територію Польщі – це просто не порівняні цифри. До того ж у 2022 році (у січні) Україна експортувала через територію Польщі 1,3 млн. тонн, тобто цифри були вчетверо більші, і тоді не було ніяких страйків, нічого не було. Теперішні обсяги ніяк не загрожують польським фермерам, тому це абсолютно штучне блокування» , – зазначив Кубраков.

Він висловив сподівання, що польський уряд з розумінням поставиться до ситуації, коли блокується не лише аграрна продукція, а буквально все – пасажирські автобуси, потяги.

«Це точно грає на руку росії. росія може цим скористатись», – підкреслив віце-прем’єр.  

Перегляди: 70