Головна Ринок України Експорт/імпорт Події на західному кордоні з Польщею – це політика

Події на західному кордоні з Польщею – це політика

Те, що відбувається на нашому західному кордоні – кордоні з Польщею, – не можна сприймати як щось нормальне чи буденне. Потрібна проста й зрозуміла справедливість.

Про це вчора у своєму вечірньому зверненні сказав президент України Володимир Зеленський, передає «ПроАгро Груп».

«Через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту. Тож насправді ситуація не в зерні, а, скоріше, в політиці. І під Куп’янськом, неподалік від кордону з Росією, де не стихає ворожа артилерія, новини з кордону з Польщею виглядають просто знущально. Потрібні спільні рішення, раціональні рішення, щоб вийти з цієї ситуації», – підкреслив він.

Водночас Міністерство закордонних справ України назвало неприпустимим блокування польсько-українського кордону і наголосило, що такі дії виглядають політизованими і мають серйозні наслідки для України. 

Речник МЗС Олег Ніколенко наголосив, що блокування кордону України та Польщі не можна виправдати, незалежно від того, якими гаслами це супроводжують. 

«Наземні кордони залишаються важливими в умовах російської агресії. Дії польських протестувальників та окремих радикальних польських політиків підважують українську економіку та стійкість до відбиття агресії Росії. Кордон Польщі та України – це і кордон ЄС. Він не має бути заручником будь-яких політичних інтересів», – заявили в МЗС.

Перегляди: 36