Головна Логістика Морським коридором пройшло вже 30 млн. тонн вантажів

Морським коридором пройшло вже 30 млн. тонн вантажів

Близько 30 мільйонів тонн вантажів вже пройшло спеціальним коридором Чорним морем, який Україна відкрила сім місяців тому самостійно, виключно за сприяння Об’єднаних Сил оборони.

Про це повідомив віце-прем’єр – міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінвідновлення.

Він зазначив, що у грудні – лютому суттєво зріс обсяг товарів, що були відвантажені в портах «великої Одеси». Українська продукція нині експортується у щонайменше 38 країн світу.

«У щоденному режимі формуються каравани на вхід та вихід. Йдеться про кілька десятків суден з портів «великої Одеси». Також можемо говорити про суттєве збільшення вантажообігу у портах Дунайського кластеру. За останній місяць там перевалили близько 2 мільйонів тонн вантажів різної номенклатури», – зауважив Олександр Кубраков.

Урядовець підкреслив, що ворог сьогодні не може зупинити український експорт і тому намагається знищити портову інфраструктуру. З липня 2023 року рф застосувала проти об’єктів портової інфраструктури понад 880 дронів-камікадзе та понад 170 ракет.

Перегляди: 12