За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО), у лютому базовий показник світових цін на продовольчі товари продовжив знижуватись сьомий місяць поспіль, передає «ПроАгро Груп».
Зниження світових котирувань усіх основних видів зернових з лишком компенсувало зростання цін на цукор та м’ясо. Так, минулого місяця індекс цін на цукор ФАО збільшився на 3,2%.
«Таке підвищення пояснюється побоюваннями щодо потенційного впливу тривалого періоду з рівнем опадів нижче середнього на врожай у майбутньому сезоні у Бразилії, а також прогнозами, які вказують на ймовірне зниження виробництва у двох провідних країнах-експортерах, Таїланді та Індії», – зазначили аналітики ФАО.
Перегляди: 8